10 τρόποι για να διαβάζεις περισσότερο

10 τρόποι για να διαβάζεις περισσότερο

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σου αν μπορούσες να διαβάσεις τριάντα ή περισσότερα βιβλία σε μία χρονιά;

Πόσο θα μπορούσες να βελτιώσεις τον εαυτό σου και πόσα περισσότερα πράγματα θα μάθαινες;

Αυτή ακριβώς ήταν η απορία που είχα πριν μερικά χρόνια. Το σκεφτόμουν για αρκετό καιρό όταν και αποφάσισα να ψάξω να βρω τον τρόπο για το πώς θα το πετύχω.

Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σου δέκα τρόπους που βρήκα ότι με βοήθησαν να διαβάζω περισσότερα από σαράντα βιβλία κάθε χρόνο.

Πριν μερικά χρόνια είχα την απορία πώς θα μπορούσα να βελτιώσω τον τρόπο που διαβάζω. Δεν ήμουν ποτέ καλός και γρήγορος αναγνώστης. Διάβαζα κυρίως τεχνικά βιβλία και όχι βιβλία από εξώφυλλο σε εξώφυλλο. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρότερα με τον τομέα της αυτοβελτίωσης είδα ότι όλοι μου οι μέντορες και οι άνθρωποι που ακολουθούσα διάβαζαν αρκετά. Όλο έλεγαν το πόσο σημαντικό ήταν το διάβασμα στη ζωή τους και πόσο πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι έγιναν μέσα από αυτό.

Ήταν κάτι το οποίο ήθελα να δοκιμάσω αλλά πάντα είχα μέσα μου δύο περιοριστικά πιστεύω:

 • Εγώ δεν είμαι καλός στο διάβασμα. Άλλωστε από μικρή ηλικία δεν μου άρεσε να διαβάζω και για αυτό ήμουν μέτριος μαθητής.
 • Δεν έχω το χρόνο που χρειάζομαι για να διαβάσω και να τελειώσω ένα βιβλίο.

Όλα άλλαξαν όταν μία μέρα μίλησα με έναν φίλο μου που ήξερα ότι είχε τα ίδια πιστεύω αλλά και παρόμοιο χαρακτήρα με εμένα. Είχα παρατηρήσει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του και στον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα. Όταν συζήτησα μαζί του και προσπάθησα να αποκωδικοποιήσω τι αλλαγές είχε κάνει κατάλαβα ότι όλα είχαν προέλθει από το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει να διαβάζει περισσότερα βιβλία. Αυτό ήταν το σημείο που με έσπρωξε να προσπαθήσω να βρω τον τρόπο. Αν μπορούσε εκείνος να τα καταφέρει ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα και εγώ.

Σήμερα έχω καταφέρει να διαβάζω περισσότερα από σαράντα (40) βιβλία κάθε χρόνο, κάτι που παλαιότερα μου φάνταζε απίστευτο. Και όχι δεν έχω κάποια τεχνική για να διαβάζω γρήγορα όπως ο Bill Gates. Είμαι σίγουρος ότι η ταχύτητα που διαβάζω με κατατάσσει στον μέσο όρο των αναγνωστών.

Τι άλλαξα όμως; Παρακάτω είναι δέκα (10) πράγματα που δοκίμασα και με βοήθησαν να διαβάζω περισσότερο.

Ξεκίνησα να διαβάζω ηλεκτρονικά βιβλία

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή ήταν ότι ξεκίνησα να διαβάζω ηλεκτρονικά βιβλία (e-books). Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου όταν αγόρασα τον πρώτο μου ηλεκτρονικό αναγνώστη. Ήταν ένα Amazon Kindle και πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου. Πλέον μπορούσα να έχω ένα βιβλίο όπου ήθελα χωρίς να χρειαστεί κουβαλάω μαζί μου το φυσικό βιβλίο. Έως τότε το να διαβάσεις ηλεκτρονικά βιβλία ήταν αρκετά “δύσκολο”. Έπρεπε να είσαι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή, κάτι που όσο και να αγαπάω τους υπολογιστές μπορώ να πω ότι δεν βολεύει για ανάγνωση βιβλίων.

Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συσκευές που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί για να διαβάζει βιβλία. Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται καν να αγοράσει μία εξειδικευμένη συσκευή, αν και θα το πρότεινα, καθώς υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablet.

Προσωπικά είμαι οπαδός της Amazon και των Kindle books, όμως έχω βρει και αγοράσει αρκετά βιβλία τόσο στο Google Play Books όσο και στο Apple Books. Ο λόγος είναι ότι στο Kindle δεν υπάρχουν Ελληνικά βιβλία σε αντίθεση με τις άλλες δύο πλατφόρμες. Επίσης υπάρχουν και Ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι, όπως για παράδειγμα η Διόπτρα που μπορείς να αγοράσεις ηλεκτρονικά βιβλία.

Πώς όμως τα ηλεκτρονικά βιβλία με βοήθησαν να διαβάζω περισσότερο; Ο λόγος είναι απλός. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα φυσικό βιβλίο όπου πας και μπορείς να έχεις ολόκληρη βιβλιοθήκη μέσα στο κινητό σου συνεχώς μαζί σου. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθώς πλέον δεν είχα τη δικαιολογία ότι δεν είχα ένα βιβλίο μαζί μου για να διαβάζω τη στιγμή που δεν είχα να κάνω κάτι.

Επιπλέον στα ηλεκτρονικά βιβλία μπορείς να κρατάς σημειώσεις και στη συνέχεια να τις βρεις εύκολα κάτι που με τα φυσικά βιβλία δεν είναι το ίδιο. Φυσικά και μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις σε ένα φυσικό βιβλίο αλλά αν είσαι σαν εμένα που δεν θέλω ούτε να τσαλακώσω τις σελίδες τους τότε ξέρεις τι σημαίνει να γράφεις πάνω σε ένα βιβλίο.

Άρχισα να ακούω Audio Books (ηχητικά βιβλία)

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ανακάλυψη για εμένα στον τομέα του “διαβάσματος”. Τεχνικά δεν θεωρείται διάβασμα όμως το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο καθώς οι πληροφορίες που περιέχει ένα βιβλίο μεταφέρονται στον εγκέφαλο σου μέσω του ήχου.

Τι είναι όμως τα audio books;

Τα audio books ή στα Ελληνικά ηχητικά βιβλία είναι βιβλία τα οποία αντί να τα διαβάζεις τα ακούς. Πρόκειται για το ακριβώς ίδιο βιβλίο με τη διαφορά ότι υπάρχει κάποιος που το διαβάζει και εσύ το ακούς.

Αυτό ήταν τεράστια ανακάλυψη για εμένα και έως και σήμερα μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που έχω καταφέρει να “διαβάζω” τόσα βιβλία. Είμαι μεγάλος οπαδός των ηχητικών προγραμμάτων όπως για παράδειγμα τα podcasts και τα audio books γιατί μπορώ να τα ακούω ενώ ταυτόχρονα κάτι άλλο. Καθημερινά ακούω audio books και podcasts όταν είμαι στο αυτοκίνητο, όταν πηγαίνω για ψώνια, όταν γυμνάζομαι και γενικά όποτε μπορώ να κάνω κάτι το οποίο δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Πλέον ακούω όλα μου τα βιβλία σε διπλή (x2) ταχύτητα. Αυτό με βοηθάει να τελειώνω ένα βιβλίο στο μισό χρόνο.

Προσωπικά, τα βιβλία που ακούω είναι στα Αγγλικά καθώς τα ακούω μέσα από το Audible όμως είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και Ελληνικά audiobooks.

Τέλος υπάρχουν βιβλία τα οποία έχω τόσο σε ηχητική μορφή όσο και σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή. Ο λόγος είναι ότι μερικές φορές ακούω τα βιβλία σε διπλή ταχύτητα και ταυτόχρονα τα διαβάζω. Με αυτό τον τρόπο τα κατανοώ καλύτερα ενώ μπορώ να κρατάω και σημειώσεις.

Ένα μικρό tip είναι ότι μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Audible εντελώς δωρεάν και να κατεβάσεις ένα βιβλίο για να δεις αν σε βολεύει αυτή η μορφή ή όχι. Αν δεν σε βολεύει τότε μπορείς να ακυρώσεις την συνδρομή σου μέσα σε 30 ημέρες και δεν θα χρεωθείς τίποτα.

Έκανα το διάβασμα μέρος του καθημερινού μου προγράμματος

Καθημερινά ακολουθώ ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες ρουτίνες τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα/βράδυ. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που κάνω σε αυτές τις ρουτίνες και πλέον το διάβασμα είναι ένα από αυτά. Έχω πειραματιστεί με το αν θα διαβάζω πρωί ή βράδυ καθώς και με τη διάρκεια. Πλέον το διάβασμα είναι μέρος της βραδινής μου ρουτίνας.

Κάθε βράδυ διαβάζω για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Ο λόγος που το βράδυ λειτουργεί καλύτερα για εμένα είναι ότι το διάβασμα με χαλαρώνει και με βοηθάει να έχω καλύτερο ύπνο. Επίσης προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την οθόνη του κινητού και του υπολογιστή το βράδυ καθώς μου χαλάει κατά πολύ την ποιότητα του ύπνου.

Αν χρησιμοποιείς κάποια εφαρμογή για να σημειώνεις τις καθημερινές σου εργασίες (todo application), βάλε το διάβασμα ως μία από αυτές. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εφαρμογές που σημειώνεις τις ρουτίνες σου και σε κρατάνε υπεύθυνο. Προσωπικά χρησιμοποιώ το HabitShare ως τέτοια εφαρμογή και καθημερινά σημειώνω την πρόοδο μου για όλες τις ρουτίνες και νέες συνήθειες που θέλω να αποκτήσω.

Το να κάνεις το διάβασμα μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας είναι πολύ σημαντικό. Ξεκίνησε με πέντε (5) λεπτά κάθε βράδυ. Όχι λιγότερα. Είναι πιθανόν αν ξεκινήσεις να διαβάζεις να περάσεις περισσότερο χρόνο με το βιβλίο από τα πέντε λεπτά. Αν όχι και πάλι είναι σημαντικό καθώς πέντε λεπτά είναι περισσότερα από τα μηδέν λεπτά. Τέλος δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν έχεις πέντε λεπτά διαθέσιμα. Όλοι μας ξοδεύουμε χρόνο σε άσκοπα πράγματα. Χρησιμοποίησε αυτά τα πέντε λεπτά και θα δεις ότι σε βάθος χρόνου η πρόοδος σου θα είναι σημαντική.

Δημιούργησε μία λίστα με τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις

Το επόμενο και σημαντικό βήμα είναι να δημιουργήσεις μία λίστα με τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις. Ο λόγος είναι ότι θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή ποιο θα είναι το επόμενο βιβλίο. Πολλές φορές χάνουμε πολύ χρόνο και ενέργεια για να επιλέξουμε το σωστό βιβλίο. Δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε να επενδύσουμε το χρόνο μας σε ένα βιβλίο και στο τέλος σπαταλάμε τόσο χρόνο και ενέργεια που δεν έχουμε αρκετή για να διαβάσουμε.

Έχοντας μία λίστα μπορούμε να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα μας βιβλία και δεν χρειάζεται κάθε φορά να σκεφτόμαστε ή να προσπαθούμε να θυμηθούμε τι θα θέλαμε να διαβάσουμε.

Επιπλέον αν κάποιος μας προτείνει ένα βιβλίο μπορούμε να το προσθέσουμε στη λίστα και στη συνέχεια όταν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να αξιολογήσουμε αν θέλουμε να το διαβάσουμε ή όχι. Η λίστα φυσικά είναι κάτι δυναμικό και δεν είναι εκεί για να σε περιορίσει. Μπορείς να επιλέξεις ότι θέλεις μέσα από αυτή, να αφαιρέσεις βιβλία ή να προσθέσεις άλλα. Δες την απλά ως ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει με την επιλογή των επόμενων βιβλίων σου.

Διάβαζε ότι βιβλία σου αρέσουν

Δεν χρειάζεται να διαβάσεις βιβλία συγκεκριμένης κατηγορίας. Διάβασε ότι αρέσουν σε εσένα. Μέσα από κάθε βιβλίο θα πάρεις κάτι νέο και διαφορετικό. Δεν είναι μόνο τα βιβλία αυτοβελτίωσης αυτά που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς. Ακόμα και οι αυτοβιογραφίες ή τα μυθιστορήματα έχουν να σου δώσουν πολλά πράγματα.

Το σημαντικό είναι να νιώθεις καλά με το βιβλίο. Να θέλεις κάθε φορά να το ανοίξεις και να διαβάσεις την επόμενη σελίδα.

Μέσα από κάθε βιβλίο να ξέρεις ότι παίρνεις πράγματα. Το διάβασμα είναι κάτι που μας κάνει να μαθαίνουμε, μας διασκεδάζει και μας βοηθάει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας.

Σταμάτα να διαβάζεις βιβλία που δεν σου αρέσουν

Αν ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο και στην πορεία ανακαλύψεις ότι δεν σου αρέσει, τότε σταμάτα να το διαβάζεις και ξεκίνησε ένα άλλο.

Πολλοί θεωρούν ότι θα πρέπει να τελειώνουν ότι ξεκινάνε όμως αυτό δεν ισχύει στο διάβασμα. Αν ένα βιβλίο δεν σου αρέσει είναι καλύτερα να σταματήσεις να το διαβάζεις και να ξεκινήσεις ένα καινούργιο. Προσπάθησε να διαβάζεις βιβλία που θα σε κρατήσουν πάνω από τις σελίδες τους. Αν προσπαθείς να τελειώσεις ένα βιβλίο που δεν σου αρέσει θα καταλάβεις ότι συνεχώς θα ψάχνεις δικαιολογίες για να μην το διαβάσεις και στο τέλος είναι πιθανόν να σταματήσεις εντελώς τη διαδικασία της ανάγνωσης.

Έχεις το δικαίωμα και την επιλογή να αλλάζεις βιβλία. Όλοι μας έχουμε αφήσει στη μέση βιβλία που δεν μας άρεσαν! Είναι εντελώς φυσιολογικό οπότε μην νιώθεις ενοχές.

Θέσε ένα στόχο για τη χρονιά

Θέσε ένα στόχο με το πόσα βιβλία θέλεις να διαβάσεις την επόμενη χρονιά ή ακόμα και το επόμενο τρίμηνο. Προσπάθησε αρχικά ο στόχος σου να είναι ρεαλιστικός με βάση τον τωρινό σου ρυθμό διαβάσματος. Αν δεν διαβάζεις καθόλου το να πεις ότι θέλεις να διαβάσεις 20 βιβλία στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα σε βοηθήσει. Θα σε πιέσει και στο τέλος θα απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρεις.

Βάζοντας όμως έναν ρεαλιστικό στόχο θα σου δημιουργήσει το κίνητρο να τον πετύχεις. Κάθε φορά που θα τελειώνεις ένα βιβλίο θα νιώθεις καλύτερα ξέροντας ότι βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Φυσικά η μεγαλύτερη επιβράβευση θα είναι το περιεχόμενο του βιβλίου και οι νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκτήσεις μέσα από αυτό.

Προσωπικά όταν ξεκίνησα να θέτω έναν αριθμό βιβλίων που θέλω να διαβάσω σε κάθε χρόνο, με παρακίνησε να το πετύχω. Κάθε μέρα προσπαθούσα να είμαι μέσα στους στόχους μου και αυτό με βοήθησε να διαβάζω ολοένα και περισσότερα βιβλία.

Κράτησε μία λίστα με τα βιβλία που έχεις διαβάσει

Φτιάξε μία λίστα με όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει μέσα στη χρονιά. Η λίστα αυτή μπορεί να είναι ένα αρχείο του Excel ή ακόμα και ένα κομμάτι χαρτί στο ημερολόγιο σου. Κρατώντας σε μία λίστα όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει θα μπορείς με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να δεις την πρόοδο σου αλλά και να έχεις ένα χρονολόγιο με το τι διάβασες και πότε.

Η λίστα μπορεί να είναι πολύ απλή. Δεν χρειάζεται να κρατήσεις πολλά στοιχεία για το βιβλίο. Χρειάζεται μόνο ο τίτλος, ο συγγραφέας, το πότε ξεκίνησες να το διαβάζεις, το πότε τελείωσες να το διαβάζεις και ότι άλλες πληροφορίες θεωρείς ότι είναι χρήσιμες για εσένα.

Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις εδώ το αρχείο που χρησιμοποιώ για να κρατάω τη λίστα βιβλίων μου

Άλλαξε τις συνήθειες που δεν σε εξυπηρετούν, με το διάβασμα

Είμαι σίγουρος ότι όπως όλοι μας έτσι και εσύ έχεις αρκετές συνήθειες που δεν σε εξυπηρετούν και δεν σε βοηθάνε να βελτιωθείς και να πετύχεις τους στόχους σου. Τέτοιες συνήθειες μπορεί να είναι το να βλέπεις τηλεόραση (ακόμα και εκπομπές που δεν σου αρέσουν), το να περνάς πολλές ώρες στα social media όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter ή ακόμη και το Tik Tok ή να παίζεις video games.

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις τις συνήθειες αυτές με το διάβασμα. Ένας τρόπος να το πετύχεις είναι μόλις βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο τότε ξεκίνα να διαβάζεις. Όταν ολοκληρώσεις τον χρόνο που έχεις ορίσει ότι θα διαβάσεις (για παράδειγμα πέντε λεπτά) και αν έχεις επιπλέον ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείς να επιστρέψεις στις άλλες σου συνήθειες. Θα δεις ότι πολλές φορές αν ξεκινήσεις να διαβάζεις θα κάτσεις πολύ περισσότερη ώρα πάνω από ένα βιβλίο απ’ ότι αρχικά υπολόγιζες.

Γίνε μέλος μίας λέσχης ανάγνωσης (Book Club)

Μία λέσχη ανάγνωσης ή αλλιώς λέσχη βιβλίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να διαβάσουν ταυτόχρονα ένα βιβλίο και να συναντηθούν για να το συζητήσουν. Οι συζητήσεις μπορεί να είναι είτε κατ’ ιδίαν είτε μέσα από το internet.

Υπάρχουν πολλές λέσχης ανάγνωσης και λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο όμως το βασικό μέσα από μία τέτοια λέσχη είναι ότι θα μπορέσεις να βρεις ανθρώπους να συζητήσεις περισσότερα για το βιβλίο που διαβάζεις. Θα μπορέσεις να δεις διαφορετικές οπτικές γωνίες πάνω στο ίδιο βιβλίο καθώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τα πράγματα διαφορετικά. Επιπλέον θα μπορέσεις να βρεις νέα βιβλία να διαβάσεις και να συναντήσεις ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σου.

Αν σε ενδιαφέρει να συμμετάσχεις σε μία τέτοια λέσχη ή θα ήθελες να δημιουργήσουμε εδώ στο Empower Yourself μία παρόμοια λέσχη τότε δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα.

 

Book Club

Αυτά είναι δέκα διαφορετικά πράγματα που με έχουν βοηθήσει να διαβάζω περισσότερα από σαράντα βιβλία κάθε χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι αν τα ακολουθήσεις όλα ή ακόμη και κάποια από αυτά τότε θα βελτιώσεις κατά πολύ την αποδοτικότητα σου στην ανάγνωση. Θα αρχίσεις να διαβάζεις περισσότερα βιβλία και θα δεις ότι σταδιακά θα βελτιωθείς προς το καλύτερο.

Γράψε μου ποιο από τα παραπάνω tips θα ακολουθήσεις άμεσα καθώς και ποιο θα είναι το αμέσως επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

1 σκέψη για το “10 τρόποι για να διαβάζεις περισσότερο”

 1. Καλησπέρα Μανώλη.
  Έχω ανακαλύψει εδώ και λίγο καιρό (3 βδομάδες) τα podcast. Μία φίλη μας που ζει στο εξωτερικό (Σουηδία) μας είχε μιλήσει για τα podcast ποιό πριν δεν ήξερα τι είναι.
  Μας έλεγε ότι το πρωί που πάει στη δουλειά προτιμά να ακούει ένα podcast παρά να κολλάει με το Instagram και το Facebook.
  Είπα να κατεβάσω την εφαρμογή, και αυτό ήταν!
  Η δουλειά μου είναι σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνει δίχτυα, ενώ εργάζομαι παράλληλα ακούω και το podcast που με ενδιαφέρει. Συνήθως μαθήματα αυτοβελτιωσεις. Έτσι ανακαλύψα και εσένα.
  Ανακαλυψα ότι με βοηθάει να ακούω κάτι και να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον παρά να το διαβάζω. (Παλεύω να τελειώσω τα 2 βιβλία του napoleon hill εδώ και 1,5 χρόνο, και τώρα κοντεύω να τελειώσω το 1 πρώτο από τα 2!!!) Μου αρέσει γι’αυτό το επέλεξα και ήταν το ερέθισμα να ανακαλύψω και εσένα και το empawer yourself.
  Σκοπός μου είναι πέρα από podcast να αρχίσω και τα audiobook.
  Αναμένω με μεγάλη αγωνία τα νέα σου podcast. Έχω καταλήξει ότι ο τρόπος σου να μεταδιδεις τις γνώσεις σου είναι μοναδικός.! Σ’ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0%

ΛΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

Τα δεδομένα που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε, προστατεύονται σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.​

ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ!

Τα δεδομένα που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε, προστατεύονται σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.​

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ

EMPOWER YOURSELF

1. Περιεχόμενο κομμένο και ραμμένο για σένα.

Με τον καιρό θα μαθαίνω καλύτερα τις ανάγκες σου και θα σου στέλνω περιεχόμενο που θα σε αφορά πραγματικά!

2. ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία και καλούδια

Θα αποκτήσεις πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τα πράγματα που έχω δημιουργήσει.

3. SPAM Free

Μόνο περιεχόμενο που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς και όχι άχρηστα διαφημιστικά μηνύματα.